Menu

Boek je vakantie online

Boeken

Natuur en landschap

'Het mooiste landschap van Nederland!' Tot deze conclusie kwam de Stichting Natuur en Milieu enkele jaren geleden. Een heel gaaf 5-sterren landschap, waar slordig verspreid diverse kleine dorpjes liggen. Bos, heide, zandverstuivingen, vennetjes, akkerland en weilanden die zijn doorkruist door kronkelende kleine riviertjes vormen een boeiend en verrassend geheel.

De basis van al dit fraais is gelegd aan het einde van de IJstijd, zo’n 150.000 jaar geleden. De hogere stuwwal 'de Hondsrug' met aan de oostzijde het dal van de Hunze en aan de westzijde het stroomgebied van de Drentsche Aa vormen samen een uniek landschap. 

Jaarlijks genieten steeds meer mensen van dit prachtige gebied. Er ligt zo’n honderd kilometer zandweg en tientallen kilometers wandelpad. Ook voor fietsers is het een paradijs. Bospaden, landweggetjes en schelpenpaadjes wisselen elkaar af, voortdurend kruisen de fietspaden de loop van de beek met mooie bruggetjes.

Omgeving overzicht
Natuur en landschap

De Hondsrug

De Hondsrug is een UNESCO Global Geopark. Het Hondsruggebied is uniek door de ruggen en dalen die in de IJstijden zijn gevormd.

Meer informatie
Bekijk onze aanbiedingen en arrangementen