Natuur en landschap

'Het mooiste landschap van Nederland!' Tot deze conclusie kwam de Stichting Natuur en Milieu enkele jaren geleden. Een heel gaaf 5-sterren landschap, waar slordig verspreid diverse kleine dorpjes liggen. Bos, heide, zandverstuivingen, vennetjes, akkerland, weilanden, diverse kronkelende kleine riviertjes vormen een boeiend en verrassend geheel.

Erkend Geopark, Nationaal Park... en meer!

De basis van al dit fraais is gelegd aan het einde van de ijstijd, zo’n 150.000 jaar geleden. De hogere stuwwal 'de Hondsrug' met aan de oostzijde het dal van de Hunze en aan de westzijde het stroomgebied van de Drentsche Aa vormen samen een uniek landschap . De Hondsrug is inmiddels een door de Unesco erkend Geopark, de Drentsche Aa een Nationaal Park en het gebied Kniphorstbos / de Strubben met hunebedden, grafheuvels, oude woonlocaties etc. een nationaal Archeologisch monument. Het kan niet op, heel verrassend.

De natuur kan op vele plaatsen weer z’n gang gaan. Schilderachtige plaatjes en een kakofonie aan geluiden. Zeker in het vroege voorjaar. Maar ook de andere jaargetijden hebben hun charme.

Jaarlijks genieten steeds meer mensen van dit uiterst interessante gebied. En de Vledders ligt daar middenin; is gastheer van het Nationaal Park en wilt u graag laten meegenieten.

Natuurexcursies!

Samen met bioloog Kees Boele van Natuurpresentaties worden voor campinggasten regelmatig wandelingen en excursies georganiseerd. Kees is een bevlogen persoonlijkheid met brede interesses. Hij kan zijn verhaal boeiend overbrengen. De excursies zijn ook zeer geschikt voor kinderen.

Nationaal Park
Actieve ontspanning
Animatie
Recreatieplas
Ponyrijden
Verhuur