Menu

Boek je vakantie online

Boeken

Natuur- en recreatieplas

Veel strandvertier voor iedereen

De grote recreatieplas (ca. 30.000 m2) met zandstrand is een absolute topper! Kinderen beleven hier eindeloos veel speelplezier, zonaanbidders hebben alle ruimte on lekker te genieten op het strand, actievelingen springen in een bootje of gaan ervandoor op een surfplank en de rustzoekers zoeken een rustig bankje langs de oever om de zon te zien ondergaan in het water. 

Veilig en uitstekend zwemwater

Onze recreatieplas is een van de officiële zwemplassen in Drenthe. De zwemplas staat onder controle van de provincie en het waterschap. Het meer heeft de afgelopen 3 jaar de kwalificatie 'uitstekend zwemwater' gekregen.

Waarom is de waterkwaliteit van onze natuurplas zo goed?

De kwaliteit van het water is mede te danken aan het feit dat het water continu op een natuurlijke wijze wordt ververst vanuit het grondwater. Ook de waterplanten helpen hier flink bij! Tezamen met de waterfauna (vissen/kikkers etc.) ontstaat er een zeer gezond biotoop. Het is dus uitermate gezond om in dit natuurlijke water te baden.

Ga het water op

Ga lekker met een bootje het water op! Daag elkaar uit voor een kanowedstrijdje of dobber heerlijk  in de zon op een surfplank. Soms is er zelfs voldoende wind voor een klein zeiltje. Ook leuk; vaar op een mooie zomerse avond op een, door kinderen versierde, gondel vol lichtjes. Als de trekharmonica aanwezig is, is het feest al helemaal compleet!

NIEUW sinds 2020: groot zandstrand en speelvlot

In 2020 is de recreatieplas helemaal vernieuwd met groot zandstrand, waterspeelplaats, een steiger, een beachvolleybalveld, diverse bankjes en 2 drijvende speelvlotten. Het achterste deel van de recretieplas blijft natuurlijk en zal veel dieren aantrekken, zoals kikkers, padden, libellen, salamanders en insecten. De vernieuwde recreatieplas staat garant voor oneindig veel speelplezier.

Faciliteiten overzicht
Bekijk onze aanbiedingen en arrangementen