Menu

Boek je vakantie online

Boeken

Camping met ponyrijden

Camping de Vledders is een paradijs voor ponyliefhebbers. Ben je nog een beginner? Of juist al een ervaren ruiter/amazone? We bieden voor elk wat wils en voor kinderen van alle leeftijden. We hebben 7 eigen pony's in alle maten en soorten: Noortje, Tonko, Toby, Bonnie, Teun, Rosa en Mini. De pony's laten zich graag vertroetelen. In de vakanties is ponyrijden op de camping een vast onderdeel van ons animatieprogramma. Elke middag (behalve zondag) kunnen kinderen ponyrijden. 

Boek de camping!

Pony's verzorgen

De kinderen mogen bijvoorbeeld helpen met de pony’s verzorgen en mooi maken: borstelen, manen kammen en hoefjes uitkrabben. De ervaren ruiters en amazones mogen meehelpen met de pony's uit de wei halen, opzadelen en begeleiden bij rondjes lopen in de buitenmanege.

Ponyrijden in de buitenmanege

Op onze camping met ponyrijden hebben we elke middag voor de kleine kinderen en beginners een uurtje rijden in de buitenmanege. Als je aan de beurt bent krijg je van onze een cap en mag je een rondje op de pony door de manegebak stappen. De pony’s worden bij de rondjes vastgehouden door een ervaren ruiter of amazone.

Camping met ponyrijden

Wandelen met de shetlander

Voor de allerkleinsten hebben we 3 lieve shetlanders. Ouders kunnen deze huren voor een half uur of uur. Een onvergetelijke ervaring voor de kinderen: hobbelend op de rug van Teun, Rosa of Mini door het bos en over het heideveld wandelen. Een echt avontuur!

Ponylesje

De beginnende en meer geoefende ruiters en amazones kunnen zich opgeven voor een ponylesje van een half uur. De lesjes worden gegeven door onze enthousiaste en ervaren medewerkers.

Camping met ponyrijden

Buitenritten

Kun je al echt goed rijden dan mag je mee op buitenrit door het Nationaal Park Drentsche Aa. Op de rug van je vriendje of vriendinnetje door de bossen en over de heide. Het heerlijke gevoel van vrijheid.

Camping met ponyrijden

  1. Pony's borstelen, knuffelen en opzadelen
  2. Rondje rijden op een pony in de buitenmanege
  3. (Beginners)lesje van een half uur
  4. Op Teun, Rosa of Mini (shetlanders) wandelen door het bos en over de heide
  5. Buitenrit door het Nationaal Park Drentsche Aa

Ponyrijden gebeurt onder begeleiding van ervaren en deskundige medewerkers.

Prijzen ponyrijden

Boek nu

Bekijk onze aanbiedingen en arrangementen