Natuur- en recreatieplas

Strandvertier

De grote recreatieplas (ca. 30.000 m2) met zandstrand is een absolute topper. Strandvertier voor kinderen en zonaanbidders, dobberen met een bootje of surfplank, met de hengel op jacht of rustig op een bankje langs de oever mijmeren bij de ondergaande zon.

Veilig zwemwater

Onze recreatieplas is één van de officiële zwemplassen in Drenthe. De zwemplas staat onder controle van de provincie en het waterschap. Het heeft over de afgelopen 3 jaar de kwalificatie uitstekend zwemwater gekregen. Geen enkel risico op blauwalg. Uitermate veilig en gezond zwemwater.

actuele kwaliteit zwemwater

Natuurplas

De kwaliteit van het water wordt vooral veroorzaakt, doordat het water continu op een natuurlijke wijze wordt ververst vanuit het grondwater. Ook de waterplanten helpen daarbij flink. Tezamen met de waterfauna ( vissen/kikkers etc.) ontstaat er een zeer gezond biotoop. Het is uitermate gezond in dit natuurlijke water te baden.

Beet!

Hoe spannend kan het zijn! Turen naar de dobber en plots… weg is ie. Langs de oever van de plas zijn verschillende mooie visstekjes. En er zit voldoende vis. Bijna elke zoetwatervis kan er gevangen worden. Maar… meestal horen we visserslatijn.

Spelevaren

Lekker met een bootje de plas op. Elkaar uitdagen ! Of in de zon dobberen op een surfplank. Soms is er voldoende wind voor een klein zeiltje. Of met de kano een wedstrijdje doen. En de gondelvaart op die mooie zomerse avond met allemaal door de kinderen versierde bootjes en lichtjes en soms de trekharmonica is een hoogtepunt.

 

Actieve ontspanning
Ponyrijden
Verhuur
Nationaal Park
Animatie
Recreatieplas