Herfstvakantie

terug naar homepage

Genieten van de prachtige herfstkleuren 

De herfst is een prachtig jaargetijde, dat uitnodigt tot lange wandelingen. In de herfstvakantie is het nog mogelijk om bij ons te komen kamperen. Heerlijk struinen door de bossen op en rondom de camping en genieten van de prachtige herfstkleuren. Samen met de kinderen paddenstoelen spotten, eikels, kastanjes en noten verzamelen en herfststukjes maken. De herfst heeft veel uiteenlopende mogelijkheden om tot rust te komen en van te genieten.

Op de camping beschikken we over een verwarmd sanitair, zodat u warm en comfortabel kunt douchen. Kinderen kunnen op ons terrein heerlijk ravotten, klimmen, klauteren, hutten bouwen en ponyrijden.
Maar ook in de directe omgeving beleef je deze herfst de mooiste activiteiten;

Zuidlaardermarkt

Op 17 oktober is de Zuidlaardermarkt in het centrum van Zuidlaren. Europa’s grootste paardenmarkt, een uitgebreide warenmarkt en dagenlang gezelligheid. Rond de Zuidlaardermarkt is het bijna een week lang feest in het dorp. Zo is er op de Grote Brink een kermis te vinden en staat de maandagavond en -nacht in het teken van de Zuidlaardernacht. Muziek en gezelligheid staan die nacht centraal. In het weekend is er volop vertier en gezelligheid: een hardloopwedstrijd, kinderactiviteiten, vuurwerk, een muziekpodium en straattheater. De Zuidlaardermarkt is zeker een bezoek waard! Meer informatie: www.zuidlaardermarkt.eu

Oktober Kindermaand

Gratis naar het museum, theater of dansschool? Het kan weer tijdens Oktobermaand Kindermaand
Je kunt in Drenthe, Groningen en Friesland meedoen aan workshops, spannende speurtochten lopen en heel veel voorstellingen bezoeken.
Bij een aantal activiteiten kun je flink griezelen. Ben je niet bang aangelegd, doe dan mee met Griezelige hotelgasten, ga naar het Dummy de Mummie festival, maak monsterlijke foto's of bezoek het griezelboekenfeest. Meer informatie: www.kindermaand.nl

Hunebed activiteiten

Van 14 t/m 29 oktober zijn er op de Hondsrug op diverse locatie unieke Hunebed-activiteiten. Bezoek een indrukwekkend hunebed bij nacht, terwijl fakkels en lichtjes voor mysterieuze sferen zorgen. Geniet van een muzikale high tea met fenomenaal uitzicht op een steengraf en de landerijen eromheen. Luister naar spannende verhalen en kijk naar dansende Witte Wieven op de aarden heuvel van een hunebed. Bekijk hier alle activiteiten.

Evenementenkalender Hondsrug Drenthe

Bekijk hier de evenementenkalender van Hondsrug Drenthe met alle activiteiten in de directe omgeving, van een herfstwandeling tot een kanotocht op de Hunze.

Reserveren

Ponyrijden
Verhuur
Recreatieplas
Actieve ontspanning
Animatie
Nationaal Park